logo_smartloxs

Service


Helpdesk en Serrvicemededelingen

Servicemededelingen:

U vindt hier alle meldingen, die verband houden met eventuele storingen en de status ervan.

e-mail update 11 oktober 2023 15:00u

Issues met het ontvangen van e-mails van smartLOXS zijn bij/door Microsoft Exchange Online opgelost.

update 11 oktober 2023 14:12u

Inmiddels worden vrijwel alle e-mails weer netjes verstuurd. Er kan nog wel vertraging ontstaan bij het afleveren van e-mails.

Het lijkt erop dat Microsoft het issue heeft verholpen.

11 oktober 13:00u Melding van Microsoft: Sommige gebruikers kunnen vertragingen ondervinden bij het ontvangen van externe e-mailberichten in Exchange Online Gevolgen voor de gebruiker: gebruikers kunnen vertragingen ondervinden bij het ontvangen van externe e-mailberichten in Exchange Online. Meer informatie: Betrokken gebruikers krijgen mogelijk het foutbericht '451 4.7.500 Server bezet' te zien. Huidige status: We hebben vastgesteld dat specifieke IP-adressen onverwacht worden beperkt door onze antispamprocedures, waardoor de bezorging van inkomende externe e-mail wordt beperkt en vertraagd. We bekijken of er recente wijzigingen zijn aangebracht in onze antispamregels om te begrijpen waarom de IP-adressen worden beperkt. In de tussentijd voegen we gerapporteerde getroffen IP-adressen handmatig toe aan een lijst met toegestane adressen om onmiddellijke verlichting te bieden. Omvang van de impact: De impact is specifiek voor sommige gebruikers die worden bediend via de getroffen infrastructuur.

11 oktober 2023 11:00u

Momenteel ondervinden wij problemen met het versturen van mails via Microsoft Exchange Online.

Als u probeert in te loggen, dan ontvangt u vaak geen inlogcode via de mail. Dit komt door een storing bij Microsoft Exchange Online.

Aan het probleem wordt gewerkt door Microsoft. Zodra wij nieuwe informatie over (het oplossen van de) storing hebben, dan melden wij dat hier.

 


 

Helpdesk:

Heeft u een vraag over het systeem, neem dan svp contact op met onze helpdesk.

Het adres van onze helpdesk is  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Voor nieuwe accountinstellingen hebben wij de volgende gegevens nodig:

- naam van het bedrijf zoals bekend is bij de KvK

- voornaam en achternaam van de gebruiker waarvoor het account wordt aangemaakt

- e-mailadres van de gebruiker waarvoor het account wordt aangemaakt.