logo_smartloxs

ACN-pas
acn-pas

SmartLOXS heeft voor Air Cargo Netherlands (ACN) de ACN-pas ontwikkeld. De ACN-pas is een smart card waarmee de identiteit van personen snel en veilig elektronisch te achterhalen valt. In de pas worden bedrijfs- en persoonsgegevens opgeslagen. Ook worden biometrische kenmerken van de pasgebruiker vastgelegd. Hierdoor is de uitwisseling van ACN-passen onderling onmogelijk. 

Doel van de pas

De ACN-pas is bedoeld voor koeriers en chauffeurs van expeditie- en transportbedrijven, die regelmatig vrachtlocaties bezoeken op en rond Schiphol. Zo gebruiken duizenden personen dagelijks hun pas om toegang te krijgen tot bedrijfsterreinen van vrachtafhandelaars op en rondom luchthaven Schiphol. De ACN-pas zorgt ervoor dat niet iedere persoon, die een terrein betreedt, handmatig gecontroleerd hoeft te worden aan de hand van identiteitspapieren als paspoorten en/of Nederlandse of Europese Identiteitskaarten. Dit scheelt natuurlijk veel tijd voor de chauffeur. Ook bevat de ACN-pas bedrijfsinformatie zoals KMAR-erkend bedrijf, DGVS-douaneregime, etc. Administratieve controles kunnen hierdoor bij de vrachtafhandelaar beperkt worden. Ook hiermee worden onnodige wachttijden bespaard. Tot slot kan de ACN-pas bijdragen aan een betere controle op de vrachtuitwisseling. Door gebruik te maken van de geavanceerde biometrische controleapparatuur kan bij vrachtoverdracht exact worden bepaald hoe laat en door welke persoon vracht is gehaald of gebracht.

Veiligheid staat voorop

De uitgifte van de ACN-pas is gebonden aan strenge regels. Voordat een ACN-pas wordt uitgegeven worden bedrijfs- en persoonsgegevens gecontroleerd. Bedrijven dienen te beschikken over een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. ACN controleert ook of bedrijven beschikken over een erkenning van de Koninklijke Marechaussee. Daarnaast wordt gecontroleerd of bedrijven een DGVS-relatie hebben met erkende expediteurs. Iedere potentiële pasgebruiker moet bovendien beschikken over een (positieve) Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-verklaring) en een geldig(e) identiteitskaart of paspoort.

De voordelen van de ACN-pas
  • Met de ACN-pas krijgen uw chauffeurs snel toegang tot luchtvrachtterreinen
  • Balieprocessen verlopen met een ACN-pas sneller en veiliger
  • Indien gewenst ontvangt u dagelijks een e-mail met managementinformatie over het gebruik van uw passen
  • U kunt eenvoudig on-line passen aanvragen en blokkeren
  • U heeft de mogelijkheid om detailinformatie (aankomst-, verblijftijd, chauffeur, locatie, etc.)na te zoeken via www.smartloxs.com.
Voor het lezen of downloaden van de brochure ACN-pas klikt u hier ACN-pas.pdf.